Förord, s. 5
Lena Roos
Inledning, s. 7
Måns Broo
Offergåvor och välsignelser – mat i hinduismen, s. 17
Göran Eidevall
Måltidsgemenskap och religion i antikens Israel och Juda, s. 33
Cecilia Wassén
Matregler bland judar och kristustroende kring vår tideräknings början, s. 49
Jörgen Magnusson
Mat och manikeism. s.73
Ann-Sofie Gräslund
Gemenskap med de döda. Om matoffer under järnåldern och långt senare, s. 99
Leif Nordenstorm
Matspiritualitet i medeltidens kyrkoliv och i senare folkliga traditioner i Sverige, s. 109
Lena Roos
Challah i historia och samtid, s. 123
Jenny Berglund
Svenska ramadantraditioner under uppbyggnad, s.137
Kajsa Ahlstrand
”Det är inte det som kommer in i munnen som gör människan oren...” Protestantisk syn på mat, s.153
Katarina Plank
Klibbigt ris och karma – mat, genus och thailändsk buddhism i Sverige, s.165